Medische keuring Groot Rijbewijs C(E), D(E)

23-9-2020: Op dit moment worden er geen rijbewijskeuringen meer ingepland. Wanneer dit wel weer plaats zal vinden is nog onbekend. Houd hiervoor onze website in de gaten.

Voor het aanvragen of verlengen van een Groot rijbewijs dient u elke 5 jaar een nieuwe gezondheidsverklaring te overleggen. 

Hiervoor dient u eerst een zogenaamde eigen verklaring in te vullen. Dit kan op 2 manieren:

 1. Bij het CBR of het gemeentehuis koopt u een "eigen verklaring" die u in dient te vullen.
 2. Bij het CBR online vult u de elektronische versie van de "eigen verklaring" in. 

Pas hierna maakt u een afspraak voor de keuring.

Wat moet ik meenemen?

 • Ingevulde “Eigen Verklaring CBR” (verkrijgbaar online bij het CBR of op het gemeentehuis). Of als u de online versie heeft beantwoord, de brief met uw ZD code die u heeft ontvangen van het CBR.
 • Identiteitsbewijs
 • Burgerservicenummer (BSN)
 • Draagt u een bril of contactlenzen? Neem deze dan mee. De bedrijfsarts moet uw ogen zowel met als zonder bril of lenzen meten. Beschikt u over een brilrecept of gegevens over een oogmeting door uw opticien? Neem deze dan ook mee.
 • Gebruikt u medicijnen? Neem deze dan mee voor de medische keuring

Waaruit bestaat de keuring:

 • Ogentest, veraf en dichtbij
 • Bloeddruk
 • Suikergehalte in uw urine of bloed.
 • Het doornemen van de Eigen Verklaring CBR
 • Gericht lichamelijk onderzoek

Mocht een aanvullend onderzoek nodig zijn, dan maakt de bedrijfsarts een nieuwe afspraak met u. Hier kunnen extra kosten aan verbonden zijn.

Wat is de geldigheid van de keuring?

Een rijbewijs voor vrachtwagenchauffeurs en buschauffeurs is 10 jaar geldig, als het voor 19 januari 2013 is afgegeven. Rijbewijzen C (vrachtwagen) en D (bus) afgegeven op of na 19 januari 2013, zijn 5 jaar geldig.

NB: indien uw gezondheid verandert, heeft dit uiteraard invloed op de geldigheid van de keuring. Het kan zijn dat u opnieuw, binnen de hierboven genoemde termijn, opnieuw gekeurd moet worden.

Eigen Verklaring CBR
De resultaten van de medische keuring worden vastgelegd in de Eigen Verklaring van het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen). Deze verklaring moet u vervolgens zelf opsturen naar het CBR, in de bijgeleverde envelop. Indien u gebruik maakt van het elektronische systeem van het CBR dienen wij de gegevens rechtstreeks elektronisch bij het CBR in. 

Denkt u eraan dat de verklaring een jaar geldig is. U moet dus binnen dat jaar uw rijbewijs aanvragen.

U kunt een afspraak maken
(Het is in bepaalde gevallen, na overleg, mogelijk dit in de avonduren te plannen)

 • Per telefoon (010-4266399)
 • Per e-mail
 • Via ons contactformulier

Gebruik het contact formulier
Velden met een sterretje * zijn verplicht om in te vullen.
 

Tarief 2020

€ 66,12 excl. BTW (€ 80,00 incl. BTW). U kunt dit ter plekke zowel contant als per PIN betalen.  Vergoed uw werkgever de kosten van deze keuring? In bepaalde gevallen kunnen wij de rekening direct naar uw werkgever sturen. U moet dit wel zelf aangeven bij het maken van de afspraak. Dit bedrag is exclusief eventuele door het CBR aangegeven extra medische domeinen. Per medisch domein wordt € 33,06 excl. BTW (€ 40,00 incl. BTW). Indien tijdens de keuring blijkt dat niet alle medische domeinen goed zijn aangeleverd en men hierdoor terug dient te komen wordt € 41,32 excl. BTW (€ 50,00 incl. BTW) aanvullend in rekening gebracht.