Pleziervaart

Voor het verkrijgen van een Klein Vaarbewijs hoeft u niet vooraf gekeurd te worden, maar er zijn wel medische eisen. Deze medische eisen zijn hetzelfde als voor de binnenvaart. Na het examen krijgt u een Eigen Verklaring uitgereikt, met 14 vragen. Indien u deze allemaal met nee kunt beantwoorden, voldoet u aan de medische eisen. Als u op één van de vragen met ja hebt geantwoord, moet een arts op ditzelfde formulier een toelichting geven. Meer informatie hierover kunt u vinden op www.vamex.nl/home/medische-eisen.

De Eigen Verklaring en toelichting van de arts worden vervolgens door het CBR beoordeelt. Het kan zijn dat u wordt afgekeurd, alsnog wordt goedgekeurd, of goedgekeurd met beperkingen. Het kan ook zijn dat er een keuring plaats dient te vinden. Deze keuring is dan gelijk aan die voor de binnenvaart (zie hier). Mocht u hierover op voorhand vragen hebben kunt u zich wenden tot vaarbewijzen@cbr.nl

Kooy Mediconsult kan u van dienst zijn met het aanvullen van de Eigen Verklaring, of de (aanvullende) keuring. Helaas kunnen we hier niet alle mogelijkheden benoemen: dit is volledig maatwerk. U zult begrijpen dat een prijsindicatie daarom ook onmogelijk is. 

Voor het aanvullen van de Eigen Verklaring of een (aanvullende) keuring kunt u contact met ons opnemen. Een afspraak is in bepaalde gevallen mogelijk dit in de avonduren.

U kunt een afspraak maken

(Het is in bepaalde gevallen, na overleg, mogelijk dit in de avonduren te plannen)

Per telefoon (010-4266399)
Per e-mail
Via ons contactformulier

Gebruik het contact formulier
Velden met een sterretje * zijn verplicht om in te vullen.