Studenten

Een zeevaart- of binnenvaartkeuring is niet altijd verplicht tijdens je studie, maar controleer vooral bij je eigen opleiding wat de regels en voorschriften hiervoor zijn. Je hebt de Geneeskundige Verklaring in ieder geval nodig als je aanmonstert of als je je vaarbevoegdheid, vaarbewijs, patent of dienstboekje aanvraagt.

Het ligt in de verwachting dat je na je studie, of tijdens je stage, deze Geneeskundige Verklaring wel nodig hebt. Het zou fijn zijn als je voor die tijd al zeker weet dat je geen lichamelijke gebreken of een medische conditie hebt die een goedkeuring in de weg zouden kunnen staan, want in dat geval kun je het vak waarvoor je hebt geleerd niet uitoefenen. Een keuring kan die twijfels wegnemen. Uiteraard is het geen garantie voor de toekomst. Je kunt later slechter gaat zien of horen of alsnog bepaalde ziektes krijgen waar je voor afgekeurd zou kunnen worden.

Het is dus niet altijd verplicht, en je eigen verantwoordelijkheid, om je voor of in het begin van je studie te laten keuren.  Het wordt wel aangeraden. Controleer bij je eigen opleiding wat de regels en eisen hiervoor zijn.

Mocht je besluiten om je te laten keuren, dan kun je hiervoor bij ons terecht. Kijk voor de details hoe de keuring eruit ziet, wat je mee moet nemen, en hoe je je aan kunt melden op de pagina voor de Zeevaartkeuring of Binnenvaartkeuring.

Het studententarief (2019) is € 120,- incl. BTW (€ 99,17 excl. BTW).

Het studententarief (2019) is € 120,- incl. BTW (€ 99,17 excl. BTW).